Nasveti Gordona Ramsayja iz prve roke
Preverite zlata vredne namige svetovno znanega chefa, ki vam olajšajo pot do kuharskih mojstrovin.
»Če jed skuhate sami od začetka do konca, imate korist tako vi kot vaša denarnica, pa še v veliko večje zadovoljstvo vam bo kot dostava. Niti ni treba, da kuhanje odlične hrane za vas in vašo družino dolgo traja,« pravi eden najbolj slavnih kuharskih mojstrov, Gordon Ramsay.
Znani chef ima poleg cele vrste odličnih receptov na zalogi tudi vedno kak zlata vreden nasvet, s katerim boste odslej kuhali hitreje in spretneje.
Nekaj jih predstavljamo tukaj, preostale pa – poleg 100 receptov za hitro pripravljene jedi – poiščite v Gordonovi novi kuharici Hitro in slastno.
Uredite kuhinjo
Vse bo bolj gladko steklo, če boste začeli s čistim pultom ter praznim koritom in pomivalnim strojem. Urejena kuhinja pomeni večjo učinkovitost in s tem boljšo hrano.
Odložite telefon
Gordonovi kuharji med kuhanjem ne smejo imeti pri sebi mobilnega telefona. »Da ustvariš dobro jed, moraš biti osredotočen in zbran,« je prepričan Gordon Ramsay.
Nabrusite nože
Topi noži so neučinkoviti in tudi nevarni. Zato jih že pred začetkom kuhanja dobro nabrusite in poskrbite, da so noži in drugi pripomočki redno in dobro vzdrževani. Čas priprave boste s tem močno skrajšali.
Preberite recept
Nasvet, ki se zdi samoumeven, a kolikokrat ga dejansko upoštevate? Preberite recept v celoti, da boste vedeli, kaj vse potrebujete, in boste jed lahko v miru pripravili od začetka do konca. »Nič ni bolj nadležnega od brskanja za metlico sredi recepta,« pravi Gordon Ramsay.
Izkoristite vročino
Če jed postavite v pečico, še preden je ta dovolj segreta, se bo pekla dlje, pa tudi težje boste ocenili, kdaj je zares pečena. Zato počakajte, da je pečica dovolj vroča, da je litoželezna ponev razbeljena, voda za testenine in zelenjavo naj dejansko vre. Če boste prehitevali, boste s tem samo podaljšali čas priprave.
Čistite med kuhanjem
Na pult si pripravite posodo za biološke odpadke in na koncu samo enkrat vse skupaj stresite v zabojnik za biološke smeti. Delovno površino brišite sproti, od ene do druge naloge. V koritu si pripravite milnico in večje posode sproti pomivajte na roke, krožnike in drugo pa sproti zlagajte v pomivalni stroj. Tako boste večino pospravili že sproti in ob koncu kuharije vaša kuhinja ne bo videti, kot da bi vanjo treščila bomba.
Poiščite 3 brezplačne Ramsayjeve recepte na tej povezavi.
Kupujte knjige še ceneje v Svetu knjige
Člani Sveta knjige imajo vedno najmanj 20 % pa tudi do 70 % popust.
Knjiga Gordona Ramseya Hitro in slastno je članom Sveta knjige na voljo na voljo z bonus plus popustom.